leren er mee leven en volhouden

Deel hier jouw verhaal over je oorsuizen met andere jongeren.
lucien.vos
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 Nov 2015, 21:07

leren er mee leven en volhouden

Berichtdoor lucien.vos » 11 Nov 2015, 21:30

.Ik ben Lucien Vos en ben 64 jaar.Ik heb standvastg oorsuizingen sinds mijn 17 de.Dus 47 jaar.Ik denk dat ik Belgisch recordhouder "oorsuizen" ben.In ieder geval ben ik nog niemand tegengekomen die het langer heeft.Ik was een uitstekend student.Ik mocht zelfs mijn medeleerlingen hun examen van Latijn verbeteren omdat ik 96% had.Al mijn vrienden zijn dokter of advocaat geworden.Ik heb mijn studies niet afgemaakt door die fluittoon.Toen ik 22 jaar was heb ik een depressie gehad.YOGA heeft me er terug bovenop geholpen.Ik heb een heel druk leven gehad als bankbediende en was op zeker ogenklik 4 keer voorzitter van verschillende verenigingen.Ik ben 20 jaar in de politiek geweest en ben 20 jaar hoofddelegué geweest van het ACV in een bank.Een druk leven vol afwisseling is een goede remedie tegen oorsuizen, dan zijt ge er zo niet op gefocust.Joga is ook zeer goed.Verder moogt ge tinnitus niet als uw vijand beschouwen , maar als een metgezel.Ik maak er zelfs grapjes over:Ik hoop dat mijn oor nog 36 jaar sist( dan ben ik 100).Als ik het niet meer hoor sissen, heb ik nog een paar seconden.Ik heb ook aangepaste oordopjes gekocht om mijn gazon te maaien..Ik ben ook in de tinnitusclub gegaan: het Vlatietje.Hun leuze is: volhouden en leer er mee leven.
Céline
Moderator
Berichten: 32
Lid geworden op: 01 Nov 2015, 16:27

Re: leren er mee leven en volhouden

Berichtdoor Céline » 11 Nov 2015, 21:38

Lucien, bedankt voor je positieve boodschap!
Bert
Oprichter
Berichten: 110
Lid geworden op: 01 Nov 2015, 14:55

Re: leren er mee leven en volhouden

Berichtdoor Bert » 12 Nov 2015, 09:29

Dag Lucien. Bedankt voor je tips. Leuk om te horen dat je na al die jaren tinnitus zo positief in het leven staat. Je bent een voorbeeld voor vele andere mensen :)
PRY
Berichten: 7
Lid geworden op: 10 Nov 2015, 16:11

Re: leren er mee leven en volhouden

Berichtdoor PRY » 14 Nov 2015, 16:49

Blijkbaar ervaart iedereen het geluid van tinnitus op een andere manier, ik ben ook positief ingesteld maar kan helaas geen enkele nacht normaal slapen.
Als er mij iemand een tip kan geven om de nachtrust wat te verbeteren is die wel gekomen.
Ik slaap met natuurgeluiden omdat het anders de hel is.
Bert
Oprichter
Berichten: 110
Lid geworden op: 01 Nov 2015, 14:55

Re: leren er mee leven en volhouden

Berichtdoor Bert » 14 Nov 2015, 18:28

PRY schreef:Blijkbaar ervaart iedereen het geluid van tinnitus op een andere manier, ik ben ook positief ingesteld maar kan helaas geen enkele nacht normaal slapen.
Als er mij iemand een tip kan geven om de nachtrust wat te verbeteren is die wel gekomen.
Ik slaap met natuurgeluiden omdat het anders de hel is.

Het klopt inderdaad dat iedereen dit op een andere manier ervaart. Sommigen hebben er overdag weinig last van, bij anderen is de impact op hun nachtrust groter. Maar ook die zaken kan je aanpakken en draaglijker maken. Het opleggen van rustige muziek, zoals natuurgeluiden, is alvast een heel goeie manier. Kan je zo makkelijker inslapen?

Hoe lang heb je al oorsuizen?
PRY
Berichten: 7
Lid geworden op: 10 Nov 2015, 16:11

Re: leren er mee leven en volhouden

Berichtdoor PRY » 14 Nov 2015, 19:14

Ik heb ondertussen al meer dan 2,5 jaar ernstige tinnitus en hyperacusis, gezien ik een sterk verstoorde nachtrust heb en dus slaap tekort val ik in bed wel snel in slaap, in de loop van de nacht kom ik dan regelmatig wakker van de herrie in mijn hoofd, dit met fel verhoogde hartslag, als het te erg is sta ik op om wat tot rust te komen en probeer daarna nog wat te slapen.
Ik kan wel niet anders dan......... er mee leven en volhouden, er is geen keuzemenu.
Gazon maaien is er niet meer bij voor mij, met oordoppen en met oorbescherming is dit voor mij oorverdovend.
Ik kon 2,5 jaar geleden nog maar maximum 80 DB verdragen, nu ondertussen nog minder.
Barre
Berichten: 41
Lid geworden op: 03 Nov 2015, 16:29
Locatie: Antwerpen

Re: leren er mee leven en volhouden

Berichtdoor Barre » 15 Nov 2015, 14:51

Het spijt me te horen dat je zo een moeilijke tijd moet doormaken, weet je de oorzaak van je tinnitus ?

Je kan misschien contact opnemen met je dokter en hem vragen wat je eventueel kan doen om je nachtrust te verbeteren ? Wat bij mij hielp was melatonine, is een natuurlijk slaaphormoon dat je lichaam al aanmaakt dus het is veilig middel, en natuurlijk zoals je al doet met natuurgeluiden op de achtergrond die je dan de hele nacht laat afspelen.

Voor je hyperacusis kan je overwegen om proffesionele hulp te vragen ? naar mijn bescheiden mening is dit redelijk te behandelen door de-sensitivitatie.
PRY
Berichten: 7
Lid geworden op: 10 Nov 2015, 16:11

Re: leren er mee leven en volhouden

Berichtdoor PRY » 16 Nov 2015, 08:43

Beste Barre,

Bedankt voor je tip over melatonine, al de medicatie dat ik tot nu toe heb geprobeerd hebben geen effect of hadden een verstorend effect, het enige dat wat helpt om mijn slaap wat te verbeteren is Rivotril, en spierontspanner.
De oorzaak van mijn T & H is lawaaischade.
Mijn pijngrens lag 2,5 jaar geleden op 80 DB, onder druk van de huisarts ben ik naar het UZA geweest voor neuromodulatie, ik had hem gewaarschuwd dat de verre verplaatsing naar het UZA mijn tinnitus geen goed zouden doen, gevolg, 2 consultaties, 8 neuromodulaties, de 3.000 km verplaatsing hebben mijn tinnitus luider gemaakt, mijn hyperacusis gevoeliger gemaakt, ik had mij een degelijke DB meter aangeschaft en onderweg sloeg die regelmatig over mijn pijngrens al had ik absoluut niet snel gereden, de verre verplaatsing was een ware marteling voor mijn fel gehavend verhoor, ik verplaats me nu nog wat op een rustige manier rond de kerktoren.
Ik krijg dan steevast de opmerking dat ik maar moet rijden met oordoppen, ook van oorartsen, blijkt dat het bot van de schedel ook geluid opvangt en doorheeft naar het gehoor, dit komt dan voor mij dan veel slechter over dan rijden zonder.
Ananas
Berichten: 51
Lid geworden op: 03 Nov 2015, 18:15
Locatie: Geel
Contact:

Re: leren er mee leven en volhouden

Berichtdoor Ananas » 17 Nov 2015, 10:27

PRY, heb jij al eens gekeken naar TRT? Daar heb ik al heel wat positiefs over gehoord, ook in combinatie met hyperacusis.
Ik kan slapen zonder hulpmiddel, maar veel mensen gebruiken hier een hulpmiddel bij (een radio zacht laten spelen 's nachts, een apparaatje dat ruis maakt).

Probeer vooral, hoe moeilijk het ook is, er niet "kwaad op te zijn" of er je op te focussen (ik weet hoe moeilijk dat is om het niet te doen, maar eens je dit kan merk je echt een verschil).
Wil je gewoon eens praten of zoek je wat steun? Je mag mij altijd contacteren via PB!
You are not alone. Kop op, het wordt beter! I promise.
Jolien
Moderator
Berichten: 5
Lid geworden op: 04 Nov 2015, 17:48

Re: leren er mee leven en volhouden

Berichtdoor Jolien » 02 Dec 2015, 18:35

Dag PRY

Ik ben afgelopen zomer met de auto op vakantie geweest. Het was toch een goede 1000 km rijden en zeer vermoeiend. Bij aankomst had ik niet onmiddellijk last van ergere oorsuizen, maar wel toen ik terug in België was. Ik denk wel dat de reden grotendeels vermoeidheid was. Wij rijden met een 6 jaar oude Peugeot die amper geïsoleerd is, dus dat is niet super goed voor iemand met tinnitus, maar ik moet wel zeggen dat ritten korter dan één uur en zonder muziek, geen problemen zijn voor mij (en ik heb ook gevoelige oren). Het doet me wel wat schrikken dat je tijdens je rit je DB-meter heel erg goed in de gaten hebt gehouden. Je de DB wel een keer meten om te kijken hoe luid het precies gaat, maar ik koop net geen DB-meter omdat dit je kan aanzetten tot obsessief gedrag. Met tinnitus mag je eigenlijk amper bezig zijn. Je moet de dingen doen die andere mensen als normaal beschouwen (een ritje met de auto bv. zonder aan je tinnitus te denken). Ik begrijp wel dat jouw hyperacusis je het ook zeer moeilijk maakt, maar het feit dat je tot in de puntjes weet waar je pijngrens zit en wanneer je die precies bereikt, baart mij wel zorgen. Ik zou in jouw geval er iets minder mee bezig zijn (ja, ik weet het: gemakkelijker gezegd dan gedaan!) en ik denk dat je leven zo wel een stuk aangenamer zal worden. Ik had in het begin zeer veel schrik om naar de bioscoop te gaan omdat ik ook had gehoord dat je geluid opvangt via de schedel. Ik had dit echter van iemand gehoord dat zeer depressief en paniekerig was en andere tinnituspatiënten ook nog eens de stuipen op het lijf wou jagen. Ik ben blij dat ik er niet naar heb geluisterd en toch de stap heb gezet om terug naar de bioscoop te gaan. De bioscoopbezoeken zorgen voor ontspanning wat dan net wel weer goed is voor tinnituspatiënten. Mijn goede raad is dus: relax! Doe geen dingen waar je je absoluut niet goed bij voelt, maar stel jezelf wel de vraag of hetgene wat je niet doet omdat je denkt dat het slecht is voor je oren, iets is wat je eigenlijk beter wel zou doen om je tinnitus een plaats te kunnen geven. Ik ben vorige maand bijvoorbeeld gaan karten! Iets wat ik dacht nooit meer te kunnen doen en ik heb er (dankzij mijn oordoppen) niks aan overgehouden behalve een verrekte spier door mijn enthousiasme. :) Het is niet omdat we tinnitus hebben, dat we geen recht hebben om te genieten van het leven!
Voor jouw nachtrust kan ik jammer genoeg geen tips geven, aangezien ik iemand ben die zeer veel slaap nodig heeft en onmiddellijk in slaap val. Ik heb wel gehoord dat een wandeling voor het slapengaan je lichaam tot rust kan brengen. Misschien eens proberen? Veel succes alvast! Je staat er niet alleen voor!

Terug naar “Jouw verhaal”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast