[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 594: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 650: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
detuutvantegenwoordig.be •HELP
Pagina 1 van 1

HELP

Geplaatst: 15 Feb 2017, 18:52
door Jef
:( Dag iedereen,

Het is zeer lang geleden dat ik op dit forum ben geweest. Nu ben ik terug en dat beloofd dus niet veel goeds.
Tot 4 februari was ik één van de gelukkigste mensen ter wereld ondanks mijn tinnitus maar die nam ik er bij. Ik had bijna een jaar en een half tinnitus en ik had dat helemaal aanvaard en in mijn leven geplaatst. Wat ik dus ook deed is op café gaan en naar fuiven met oordoppen wel is waar. Ik heb nooit problemen gehad. Altijd wel een tijdelijke verergering als ik thuis kwam door de drank en adrenaline maar als ik wakker werd was alles weer zoals het moest zijn. Ik amuseerde me rot de laatste maanden, ik had het leven dat ik moest hebben.

Maar dus nu 4 februari die dag was alles nog goed en ik had mooie vooruitzichten voor de avond. Er was namelijk een fuif waar ik naartoe ging met een heleboel maten. Zo gezegd zo gedaan toegekomen op de fuif oordopjes ingestoken en feesten als de beesten zoals ze zeggen. De volgende morgen was een zware klap ik werd wakker en min oren suisden als nooit tevoren(ondanks ik 20 db filterende oordoppen droeg). Ik dacht dat het wel zou weggaan maar dat gebeurde niet. We zijn nu een week en een half later en mijn oren suizen nog altijd superhard. Ik heb nog geen enkele vermindering waargenomen sinds die ochtend na de fuif. Ik ben er echt depressief van en ik weet niet wat ik moet doen
Vroeger kon ik de suizen negeren maar nu zijn die zo hard dat ik aan niets anders kan denken.
Terwijl ik dit typ in mijn zetel hoor ik ze ook en ze maken me gek.
Als ik moet studeren of slapen kan ik de muren oplopen zelfs als ik tv kijk hoor ik ze wat vroeger niet zo was.
Als het stil is in de les drijven ze ook de kop op.
Ik hoop elke dag dat het betert maar elke nieuwe dag sta ik op en is het een klap in mijn gezicht.
Ik kan mijn suizen gewoon niet meer ontwijken. Ook heb ik dan nog een vreselijk drukgevoel op mijn oren dat zeer vermoeiend is. Ik ga elke dag met tegenzin naar school ik zou gewoon in bed willen blijven liggen. Als ik thuiskom van school doe ik wat ik moet doen voor school en dan kruip ik weer in bed. Ik kan me echt niet meer amuseren of ergens om lachen. De suizen overheersen gewoon heel mijn leven.
Een bezoek aan de nko arts zal me niet verder brengen dan ik nu ben want die zegt altijd hetzelfde.
Ik sleur me door de dagen heen.
Heeft er aub iemand tips om het te beteren of te aanvaarden ook al is het onaanvaardbaar hard en constant waarneembaar want ik wordt stilaan wanhopig

Re: HELP

Geplaatst: 17 Feb 2017, 13:51
door Anna1983
DAg Jef,
Hoe ben je er mee om gegaan de eerste keer dat je last kreeg van oorsuizen?
Toen leek het ook alsof je er niet mee kon leven misschien?

Wellicht ben je er verkouden bij, omdat je ook schrijft over een druk gevoel op je oren?
Misschien voor alle zekerheid toch de NKO contacteren om te bekijken of er medisch gezien niets aan de hand is?

Als alle tips; probeer afleiding te zoeken/ zorg voor een achtergrondmuziekje zodat je ook je afleiding hebt.
Ga een wandeling maken/ rondje rennen/
waar word je blij van? doe in ieder geval iets om je gedachten te verzetten!!!
Heb je het er met bekenden over gehad?

het is zo dat met oorsuizen de ene dag beter gaat dan de andere dag.
Ik kan je vertellen dat ik ook momenten heb dat mijn suizen harder is dan anders, soms duurt het harde suizen enkele weken/maanden. Er komt altijd wel weer een rustigere periode.

Het belangrijkste is dat je in jezelf blijft geloven en de hoop blijft houden dat alles weer goed komt/ dat je er je weg in gaat vinden om ook hiermee om te gaan.

Re: HELP

Geplaatst: 17 Feb 2017, 19:23
door Jef
Dag Anna,
De eerste keer dat ik last kreeg van oorsuizen was het zomervakantie toen heb ik veel geslapen en had ik geen andere zorgen. Toen kon ik het geluid ook nog maskeren door tv te kijken enz nu gaat dat niet meer. Ik hoor mijn tinnitus overal en ik heb ook het gevoel dat ik niet meer tegen lawaai kan, net of alles te luid is (hyperacusis dus waarschijnlijk).
Ik zit wel met een kleine verkoudheid maar ik denk niet dat het daardoor komt want die verkoudheid is ng maar enkele dagen aanwezig de pijn en de verergering van de tinnitus al van 4 februari.
Wat mij blij maakt is netflix kijken, daar kan ik me uren mee bezig houden maar nu ik de T erdoor hoor dwalen mijn gedachten de hele tyd naar de tinnitus.
Ik heb het er met mijn ouders over gehad en met mijn drie beste vrienden, ik ben nu ook sinds donderdag thuis (mijn tweede dag nu) omdat ik het mentaal niet meer aankan. Ik weet echt niet hoe ik de draad weer moet oppikken. Ik lig de hele dag in bed omdat ik nergens zin in heb. Soms probeer ik wat voor school te werken maar dat is ook moeilijk want ik hoor die tinnitus de hele tyd ook als de computer staat te zoemen of als de tv aanstaat.
Ik weet echt niet wat ik nog kan doen om het op de achtergrond te krijgen.
Ik ben wel naar de bib geweest achter het boek van Olav wagenaar. Hopelijk dat dit een beetje helpt.

Re: HELP

Geplaatst: 20 Feb 2017, 14:02
door Anna1983
Wat vervelend om te lezen zo zeg..
Goed dat je het boek bent gaan halen, daar heb je wel wat aan.
Daarin staat het tinnitus-syndroom beschreven..
Ik zie al overeenkomsten.

Ik heb ook hardere periodes, en dan weer zachtere.. en soms ook wat maanden achtereen dat ik denk 'ik wil/ kan hier niet mee leven'.

Wat mij kan helpen is iets doen waar ik trots op kan zijn, een rondje joggen en dan je snelheid verbeteren ofzo..
Zoiets..

Misschien zat die verkoudheid al een tijdje te wringen waardoor de klachten in eerste instantie zijn verergerd? Ik noem maar wat.

Wat zeggen je ouders en vrienden er van?
Is er buiten netflix niets wat je blij kan maken?
Een buiten activiteit?
Contacteer anders je huisarts en bespreek de situatie.
Maar in eerste instantie denk ik dat je veel herkenning gaat vinden in het boek van Olav. Soms, als ik het moeilijk heb dan lees ik daar nog wel eens in.

wens je veel sterkte toe
groetjes, Anna