1 jaar tinnitus

Deel hier jouw verhaal over je oorsuizen met andere jongeren.
hardwin
Berichten:5
Lid geworden op:15 Sep 2017, 14:15
1 jaar tinnitus

Berichtdoor hardwin » 29 Mar 2018, 09:48

Allen,
IK heb nu iets meer dan één jaar Tinnitus. Niet een klein fluittoontje maar een harde suistoon. Ik heb TRT in UZA gevolgd. Ik ga naar een psycholoog. Ik wordt gek van de toon. Ik ga ermee slapen en wordt er ook door wakker. Ik heb geluidsverrijking naast mijn bed. Ik ga wandelen, sporten ,.... doch niets helpt om de focus te verleggen van de hevige suis. Ik lees op het forum dat het uiteindelijk went en er perfect mee kunnen leven. Zijn dat niet de personen die een klein pieptoontje ervaren ? Dan kan ik begrijpen dat dit lukt. Ik zit met een belangrijke vraag. Ga ik uiteindelijk ook horen bij de groep die er perfect mee kan leven ?
Blijft de hevige harde suistoon continu aanwezig of gaat die uiteindelijk minderen?
Graag reactie aub

mvg, Hardwin
Kirsten
Berichten:2
Lid geworden op:05 Nov 2015, 22:20

Re: 1 jaar tinnitus

Berichtdoor Kirsten » 11 Jul 2018, 23:33

Aan hardwin,
Ik ben overtuigd dat het went, zelfde meegemaakt ook harde fluittoon, allerhande middelen uitgeprobeerd, bij heel veel specialisten; tenslotte een paar maal bij een prof geweest UZGent
heb daar Tavonin gekregen maanden 1 pilletje per dag, nu reeds één jaar 1/2 per dag, en sommige dagen niets, tot ik zenuwachtig geweest ben , dan begint het fluiten opnieuw
maar slechts aan 1 kant, s'morgens 1/2 Tavonin en in de late namiddag terug heel stil in de oren, ik draag een kleine hoor dop links, de gevoeligste kant, de ganse dag gewoonlijk, om geen plotse harde geluiden te moeten incasseren (claxons) van auto's enz
zoek het op Tavonin is geen medicament, het is gemaakt op basis van kruiden is betaalbaar maar niet te krijgen zonder voorschrift. Veel succes.
Stephen
Berichten:13
Lid geworden op:03 Feb 2016, 14:24

Re: 1 jaar tinnitus

Berichtdoor Stephen » 24 Jul 2018, 15:38

Dag Hardwin,

Heb je de toon al eens laten testen op "luidheid" ? vaak is dit beduidend minder dan je zelf ervaart.
Ik zou je aanraden om je te blijven laten begeleiden. hebben ze je bij de TRT wat kunnen helpen? Ben zelf in Sint Lievenspoort in gent geweest en vond ik zeer nuttig. Je moet vrede sluiten met de toon alleen dan zal die minder aanwezig zijn.
Accepteer dat de tuut er is en dat daar voorlopig niets aan zal veranderen. Ik heb ook een tijd gekend waar het onmogelijk leek met dat irritant geluid te leven, maar dat lukt steeds beter en beter. Er zijn nog moeilijke momenten maar die komen steeds minder voor. Ga eens horen bij sint Lievenspoort, ik heb de indruk dat ze daar voor elk geval wel een gepaste oplossing vinden.
Trouwens de wetenschap staat niet stil, ik geloof nog steeds dat ze vroeg of laat een oplossing zullen hebben. Kijk maar eens wat ze vandaag de dag kunnen in vergelijking met 10 jaar geleden.

Hou je goed,

groeten,

Stephen

Terug naar “Jouw verhaal”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast