Hoofdtelefoon te luid - hoog frequente tinnitus

Deel hier jouw verhaal over je oorsuizen met andere jongeren.
kdejaeger@gmail.com
Berichten:15
Lid geworden op:22 Nov 2015, 20:53
Hoofdtelefoon te luid - hoog frequente tinnitus

Berichtdoor kdejaeger@gmail.com » 22 Nov 2015, 21:47

Kwa gehoor abuse moet ik vertellen dat ik de dag vóór mijn piep bij de Mediamarkt langs geweest ben en een uur lang verschillende headsets heb uitgeprobeerd. Redelijk luid gezet zodat ik goed de verschillen kon horen. De weken daarvoor was ik ook intensief bezig om verschillende versies van bewerkte muziek te vergelijken en daarbij heb ik het ook luid gezet in een headset. Geen concert niveau uiteraard maar toch mischien teveel.
Het rare is dat ik dus niet metteen een tuut had, pas de dag nadien in de namiddag begon het: ik zat te lezen over de geluidskwaliteit van de Funktion One geluidssystemen. Er werd gezegd dat op hun systemen de decibels niet zo hoog hoeven te zijn dan op andere systemen. Het zijn dingen die me interesseren omdat ik met bedroom DJ en begonnen was. En ik was bezig mijn muziek collectie te verbeteren van mp3 naar wav/flac. Ik dacht, mischien moet ik maar eens zoeken naar in ears voor als ik ooit echt moet gaan draaien. Via google kwam ik terrecht op de website van Westone en een artikel op de website van DJ Techtools. Daar ging het ook over tinnitus bij DJ's. Ik hoorde eigenlijk ook een lichte piep toen. Na verloop van de dag werd het geluid luider en luider. Volgende dag hetzelfde, veel druk, luide piep. Het is nu meer dan een week geleden en de piep is contant 24/7. Ik voel veel druk. En ik kan muziek uit mijn headset hierdoor niet meer verdragen. Hoe luider ik hem zet, hoe luider de piep lijkt te worden. Best lastig want niets maakte me zo blij als deze muziek. :cry:

Week 5
De gehoortest liet een 10/15 db verlies zien rond de 6-8khz. De hele hoge frequenties tot 16khz leken prima, maar wel moeilijk om te testen hoor. Had ik niet verwacht want mijn tinnitus frequentie ligt rond de 16500Hz. 5 dagen geleden begonnen met cortisone kuur, tabletten maar geen verbetering. Ben ook daarvoor al tal van supplementen gaan nemen zoals r-alphi liponzuur, magnesium, visolie. Al wat het bloed wat verdunt en inflammatie tegengaat, maar geen verschil. Het is luider nu dan 2 weken geleden.

Ik heb een afspraak gemaakt in UZA voor de Auris medical tinnitusstudie. Over een goeie 3 weken in theorie zou dan dan voor het eerst injecties kunnen krijgen. Kans op placebo in de studie is wel 40% :(. Bijkomende drempel is dat ze een perforatie in het trommelvlies dienen te maken om het AM-101 product toe te dienen. Vandaag had ik gelezen over kaak problemen (zogenaamde somatische tinnitus) en dat doet me alleen nog maar verder twijfelen. Iedereen kan wel zijn onderkaak naar voren bewegen en een lichte piep veroorzaken. Ik kan hem moeilijk onderscheiden van de hoge toon van de constante tinnitus.

2 maanden ver.

De AM-101 is niet doorgegaan. De regelingen en de tijd dat ze hiervoor hebben op UZA waren een flop. Ik had normaal maandag de injecties moeten krijgen. Net voor de inspuitingen vertelde de KNO arts over 5% kans dat het trommelvlies niet zou genezen. Ik was verbaasd want ik had dat nog nergens gelezen over deze behandeling dus ik was afgeschrikt. Meneer was al gauw weer weg en ik moest binnen het half uur snel beslissen of ik het nog wou doen of niet en heb besloten om het niet te doen op basis van zijn rare uitspraak want 1 op 20 was wel heel veel maar ik twijfelde of hij het wel correct had. Die avond las ik dat er in fase 2 slecht 1 op 227 persoon was waarbij het trommelvlies niet sloot en jawel hoor na wat opzoekwerk ... die 5% geld enkel voor accidentele scheuren en gaten en niet voor gaten die gemaakt zijn door gecontroleerde injecties. Ik belde terug want ik wou het terug wel meedoen uiteraard. Lang verhaal kort na lang zeuren van mij konden ze het toch niet regelen dat ik op een normale manier de injecties zou krijgen. Dat wil zeggen 3 dagen elke dag 1 keer. Ze stelden voor om het dinsdag, woensdag en dan pas de maandag daarop te doen. Anders ging het niet door. 5 dagen tussen 2 injecties wou ik niet dus het ging niet meer door ... . Erg jammer!

LUIDER. De afgelopen maand is de tinnitus luider geworden. Heb geen headset meer gebruikt omdat ik vreesde. De eerste maand kon ik naar de supermarkt gaan en het geluid was gemaskeerd. Onder de douche ook. NU hoor ik het altijd. Onder de douche lijkt nu ook hetzelfde te gebeuren als wat ik de maand ervoor in de auto had: het geluid lijkt te 'resoneren'. Nog niet duidelijk of dit nou reactieve tinnitus is of niet. Time will tell. Spreekt voor zich dat het leventje momenteel niet makkellijk is.

5 maand verder.

Heel kort; eigenlijk is er niets veranderd. Het is nog steeds even eng en luid en precies hetzelfde als in het begin. Soms snak ik naar wat white noise op de achtergrond maar op langere termijn lijkt dat alleen maar alles te verergeren.


Ik zal dit artikel updaten in de komende maanden.
Laatst gewijzigd door kdejaeger@gmail.com op 17 Apr 2016, 16:56, 4 keer totaal gewijzigd.
Barre
Berichten:41
Lid geworden op:03 Nov 2015, 16:29
Locatie:Antwerpen

Re: Hoofdtelefoon te luid en tinnitus na het lezen over tinnitus

Berichtdoor Barre » 22 Nov 2015, 23:04

Je hebt het nog maar een week dus er is nog een redelijk grote kans dat je tinnitus spontaan zal verdwijnen maar stop onmiddellijk met die hoofdtelefoon en geef je oren vanaf nu voldoende rust en blijf uit lawaai om je kansen te vergroten, ga ook zo snel mogelijk langs een oorarts zodat hij je eventueel enkele sessies in de hyperbare kamer en een cortisonenkuur kan geven, wacht daar niet mee, hoe sneller hoe beter, je kansen zijn redelijk goed als het nog zo recent is.

Zeer belangrijk is ook dat je probeert rustig te blijven en niet te veel erover opzoekt via internet, dit maakt het alleen maar erger, ik spreek uit ondervinding.
Céline
Moderator
Berichten:32
Lid geworden op:01 Nov 2015, 16:27

Re: Hoofdtelefoon te luid en tinnitus na het lezen over tinnitus

Berichtdoor Céline » 23 Nov 2015, 08:21

Zoals Barre zegt is het goed om je oren nu rust te geven en zoveel mogelijk lawaai te vermijden. Leg je headset dus best even aan de kant en probeer zeker niet om het geluid nog luider te zetten. Ik begrijp dat dit niet makkelijk is als je zo graag met muziek bezig bent, maar zie het als iets wat voorlopig is. De kno-arts zal je hier wellicht meer informatie over kunnen geven.

Uit wat ik kan afleiden, werd je pieptoon vermoedelijk ook luider door de artikelen die je erover aan het lezen was. Hierdoor raak je er meer op geconcentreerd (dat is bij mij ook zo) en klinkt die tuut luider. Probeer er dus zo min mogelijk aan te denken.

Het is zeker een goed idee om je verdere ervaringen hier te plaatsen!
Bert
Oprichter
Berichten:110
Lid geworden op:01 Nov 2015, 14:55

Re: Hoofdtelefoon te luid en tinnitus na het lezen over tinnitus

Berichtdoor Bert » 23 Nov 2015, 08:59

Wat Céline en Barre zeggen klopt inderdaad. Gun je uren nu vooral rust. Dat is het belangrijkste. De pieptoon klinkt nu luider omdat je er meer mee bezig bent, je er op focust en je schrik hebt dat het je je plannen misschien kan dwarsbomen. Probeer er dus, ook al is dat niet altijd even makkelijk, je aandacht van af te leiden. Hoe minder je er op focust, hoe minder luid de oorsuizen zijn. Zo zullen ze waarschijnlijk na verloop van tijd veel draaglijker zijn. Als je merkt dat dat niet het geval is, ga je best zo snel mogelijk naar de NKO-arts.
Ananas
Berichten:51
Lid geworden op:03 Nov 2015, 18:15
Locatie:Geel
Contact:

Re: Hoofdtelefoon te luid en tinnitus na het lezen over tinnitus

Berichtdoor Ananas » 23 Nov 2015, 11:10

De grootste tip die ik kan geven: blijf weg van het internet en zoek niets op! Er staan véél horrorverhalen op internet, maar niet alles rust op de waarheid!
Dus zoek niet teveel op, probeer een beetje afleiding te vinden (hou je bezig met bijvoorbeeld comedy te kijken, films te zien, boeken lezen, iets wat je heel graag doet en je goed laat voelen). Op die manier ga je er vanzelf minder aandacht op vestigen :)
Wil je gewoon eens praten of zoek je wat steun? Je mag mij altijd contacteren via PB!
[size=85]
You are not alone. Kop op, het wordt beter! I promise.[/size]
Bert
Oprichter
Berichten:110
Lid geworden op:01 Nov 2015, 14:55

Re: Hoofdtelefoon te luid en tinnitus na het lezen over tinnitus

Berichtdoor Bert » 23 Nov 2015, 23:04

[quote="Ananas"]De grootste tip die ik kan geven: blijf weg van het internet en zoek niets op! Er staan véél horrorverhalen op internet, maar niet alles rust op de waarheid!
Dus zoek niet teveel op, probeer een beetje afleiding te vinden (hou je bezig met bijvoorbeeld comedy te kijken, films te zien, boeken lezen, iets wat je heel graag doet en je goed laat voelen). Op die manier ga je er vanzelf minder aandacht op vestigen :)

Maar op onze website vind je wel de juiste informatie en positieve verhalen :). Op onze website kan je dus met een gerust hart informatie opzoeken rond oorsuizen. En op het forum kan je uiteraard met andere jongeren ervaringen uitwisselen.