T naar de achtergrond brengen...

Deel hier jouw verhaal over je oorsuizen met andere jongeren.
Annabelle
Berichten:40
Lid geworden op:03 Nov 2015, 08:45
T naar de achtergrond brengen...

Berichtdoor Annabelle » 04 Dec 2015, 06:03

Hallo allemaal!!!
Ik heb nu zo een zes weken T en om eerlijk te zijn vind ik toch nog steeds enorm vermoeiend en moeilijk om te aanvaarden dat dit voor altijd zal zijn. Overdag gaat het nog wel maar slapen is echt een ramp. Ik probeer nog niet naar slaapmedicatie te grijpen en neem voorlopig enkel wat natuurlijke middeltjes maar dit moet echt beteren want de vermoeidheid begint echt door te wegen. Hebben jullie tips om te slapen? Muziek helpt mij niet echt. Hoe hebben jullie geleerd om de T naar de achtergrond te verdringen en zijn jullie er nog elke dag mee bezig? Ben toch weer terug wat angstig tegenover BV vorige week... Ben vooral moe! Groetjes X
Ananas
Berichten:51
Lid geworden op:03 Nov 2015, 18:15
Locatie:Geel
Contact:

Re: T naar de achtergrond brengen...

Berichtdoor Ananas » 04 Dec 2015, 08:11

Hey Annabelle,

Het moeilijkste is inderdaad slapen, omdat je altijd al gewoon geweest bent om in volledige stilte te slapen en je dan ineens moet leren om te kunnen slapen als er wel geluid is. Dat heeft zijn tijd nodig helaas, maar dit komt wel in orde.
De eerste 2-3 maanden had ik hier enorm veel problemen mee en voelde ik mij steeds een wrak, ik kon amper mijn ogen openhouden en ik viel van vermoeidheid in slaap. Maar na een tijd begon dat te beteren, tot ik op een punt kwam dat ik eigenlijk weer geweldig slaap. Maar dat heeft zijn tijd nodig, en dat zal bij jou ook wel komen, geen zorgen! Ik slaap zelfs beter nu dan vroeger, raar genoeg...

Ik heb geen trucs gebruikt zoals een ventilator of muziek, dat werkt namelijk omgekeerd bij mij. Wat ik in het begin deed was vooral veel nadenken, maar niet over tinnitus of iets dergelijks. Ik begon met over dingen na te denken, beetje te filosoferen, aan te denken wat ik morgen ga doen, dat soort zaken. In plaats van mijn hoofd leeg te maken, vulde ik het gewoon. Doordat ik zo bezig was met nadenken over dingen, dacht ik niet over mijn tinnitus na. En na een tijd viel ik gewoon in slaap. Misschien dat dit ook bij jou helpt - maar iedereen is anders hé.

Dat je angstig bent is normaal, maar wees maar gerust, het betert wel :) tinnitus is het einde van de wereld niet, al lijkt het soms wel zo ;).

Weet vooral dat als je het moeilijk hebt, wij er hier voor je zijn!

- Kevin
Wil je gewoon eens praten of zoek je wat steun? Je mag mij altijd contacteren via PB!
[size=85]
You are not alone. Kop op, het wordt beter! I promise.[/size]
tom
Berichten:27
Lid geworden op:24 Nov 2015, 22:39

Re: T naar de achtergrond brengen...

Berichtdoor tom » 04 Dec 2015, 23:23

hey,

Ik luister (al een aantal jaren) heel stil naar een podcast of audiobooks.
Momenteel luister ik naar de biografie van George Washington. Met moment saai genoeg om in slaap te vallen. ;)

Sommige podcasts zijn echt heel erg goed (Serial kennen jullie misschien?) qua verhalen zodat ze je meesleuren in een verhaal en zo val je dan wel uiteindelijk mooi in slaap. Het volume kan heel stilletjes en kan dus geen kwaad. Het is in ieder geval al goedgekeurd door mijn specialist.

Momenteel (slechte periode) mag ik ook wat langer slapen 's ochtends om de slaap te kunnen inhalen. Ik ben mijn werkgever daar heel erg dankbaar voor. Probeer er daar dus zeker over te praten, mensen hebben begrip voor de situatie.
Annabelle
Berichten:40
Lid geworden op:03 Nov 2015, 08:45

Re: T naar de achtergrond brengen...

Berichtdoor Annabelle » 05 Dec 2015, 00:15

Bedankt voor de tips!!!
Ananas
Berichten:51
Lid geworden op:03 Nov 2015, 18:15
Locatie:Geel
Contact:

Re: T naar de achtergrond brengen...

Berichtdoor Ananas » 05 Dec 2015, 00:33

Misschien niet zo'n goed idee om te slapen, maar wel om te ontspannen is de podcast Mosselen om Half Twee van Xander De Rijcke. Dit is echt een heel grappige podcast, wat bij mij altijd oplucht. Kan je misschien goed doen om eens wat te lachen ;)
http://mosselen0130.be/ is de website

Kev
Wil je gewoon eens praten of zoek je wat steun? Je mag mij altijd contacteren via PB!
[size=85]
You are not alone. Kop op, het wordt beter! I promise.[/size]
Bert
Oprichter
Berichten:110
Lid geworden op:01 Nov 2015, 14:55

Re: T naar de achtergrond brengen...

Berichtdoor Bert » 07 Dec 2015, 19:49

Hey Annabelle. Bedankt om je verhaal met ons te delen. Goed dat je nog niet naar medicatie grijpt, want dit moet je vermijden. Probeer een andere manier te vinden, zoals achtergrondmuziek. Zorg er ook voor dat je volledig ontspannen en rustig bent voor je in bed duikt. Als je rustig bent, zullen je oorsuizen minder hevig zijn en zal je dus sneller in slaap raken.

Terug naar “Jouw verhaal”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast