Hoe lang/ hoeveel rust/ alcohol en tinnitus

Heb je tips om te leren omgaan met oorsuizen? Deel ze dan hier met andere jongeren, zodat ook zij de tuut in hun oren kunnen leren accepteren.
Jef
Berichten:22
Lid geworden op:04 Nov 2015, 13:53
Hoe lang/ hoeveel rust/ alcohol en tinnitus

Berichtdoor Jef » 20 Feb 2016, 21:50

Hallo iedereen!
Ik vraag mij af hoe lang ik in een luide omgeving mag zitten en hoe vaak.
Gisteren waren het 100-dagen op school en dat is altijd zeer luid. Al die zesdejaars met hun fluitjes. Ikzelf zit in het vierde. Voor de school begon heb ik 10 min in dat lawaai gestaan. Ik vond het iets te luid naar mijn zin dus heb in de speeltijd oordoppen gedragen. Over de middag waren de zesdejaars weg dus moest ik er geen indoen. In de namiddag is er altijd een optreden van de zesdejaars en dat is met muziek en die stond ook redelijk luid dus heb daar na 5 minuten ook al mijn oordoppen ingedaan. (dit waren constant de gewone moussen oordoppen) De vrijdag na school gaan we met een paar vrienden meestal nog even op café. Meestal blijven we een uur of twee. (hier draag ik altijd oordoppen van de apotheker). Dat had ik gisteren ook gedaan. Toch als ik thuiskwam had ik veeeeel ergere oorsuizen dan anders. Ik weet niet goed of dit normaal is? Ik denk altijd dat het door de alcohol is ik drink meestal 2 à 3 pintjes. Maar gisteren was het anders dan anders. Ondertussen is het al veel verbeterd maar het is nog niet helemaal terug zoals het moet zijn. Ik ben bang dat het niet meer zal terugkeren naar het niveau dat ik vroeger had aangezien het nu toch al langer dan 24 uur geleden is dat ik er was. Hierdoor vraag ik me af hoe lang ik in een luide omgeving mag zitten.(met oordoppen) Hoeveel tijd ik ertussen moet laten tegen dat ik weer in een luide omgeving terechtkom. En wat het verband is tussen alcohol en tinnitus. Is er iemand die hier antwoord op kan geven?
Alvast bedankt :D
tom
Berichten:27
Lid geworden op:24 Nov 2015, 22:39

Re: Hoe lang/ hoeveel rust/ alcohol en tinnitus

Berichtdoor tom » 22 Feb 2016, 22:48

Hey Jef,

Er bestaan schema's van hoe lang je in welke hoeveelheid decibel je mag staan. Ik ken de getallen niet van buiten maar het is in ieder geval niet lang en niet veel :).
Ik neem geen risico : indien te luid verlaat ik de ruimte gewoon. Ik heb geen zin om mij zorgen te maken of iets nu schadelijk of te schadelijk is etc...

Ik stel me bij je verhaal eerder de vraag of je wel de oordoppen goed gebruikt (niet als kritiek bedoeld) en of ze wel van goede kwaliteit zijn? Ik heb altijd last als ik eens per uitzondering 'goedkopen brol' van den apotheek gebruik ipv mijn op maakt gemaakte doppen.

Wetenschappelijk kan ik je niet zeggen of er een verband is met alcohol maar dan wordt het in ieder geval veel erger bij mij (bij softdrugs ook trouwens). Maar tgrappige is dat ik dronken wel eens goed mijn roes kan uitslapen, iets wat ik nuchter niet meer kan.
Bert
Oprichter
Berichten:110
Lid geworden op:01 Nov 2015, 14:55

Re: Hoe lang/ hoeveel rust/ alcohol en tinnitus

Berichtdoor Bert » 23 Feb 2016, 12:18

Hey Jef! Ik begrijp je vragen maar al te goed. De kans is groot dat je oorsuizen weer naar het normale niveau evolueren. Ik zou je wel aanraden om de komende dagen je oren heel wat rust te gunnen. Draag dus geen hoofdtelefoon of oortjes, en vermijd luidruchtige plaatsen (cafés, bioscopen, cinema's...).

Zoals tom het zegt, is het ook heel belangrijk om oordoppen van goede kwaliteit te gebruiken. Heb je onze koopgids al eens bekeken (http://detuutvantegenwoordig.be/oordoppen)? Ik zou zeker kijken om goede filteroordoppen te kopen. Als je vaak uitgaat, zijn op maat gemaakte oordoppen een aanrader :).

Terug naar “Tips”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast