Eindwerk over tinnitus

Alles wat niet thuishoort in de andere forumdelen, kan je hier posten.
Serge
Berichten:2
Lid geworden op:11 Jan 2016, 13:40
Eindwerk over tinnitus

Berichtdoor Serge » 11 Jan 2016, 14:04

Dag allen

Mijn naam is Serge, en ik zit in mijn laatste jaar Geluidstechnieken aan het RITCS in Brussel.
Ik ben een eindwerk aan het maken over tinnitus, en graag had ik daar jullie hulp bij gehad.
Je moet niet veel doen, gewoon een antwoord geven op deze twee vragen:

- Hoe heb je je oorsuizing gekregen?
- Hoe hard beïnvloed dit je uitgaansleven? (M.a.w. Ga je nog altijd even graag naar fuiven, naar optredens, naar de cinema, ...)

Hoe meer er antwoorden, hoe beter. Als jullie willen kan ik trouwens mijn eindwerk (als het af is, natuurlijk) op deze site posten. Misschien is er iemand wel iets mee ;) .

Alvast bedankt en met vriendelijke groeten,
Serge
Jef
Berichten:22
Lid geworden op:04 Nov 2015, 13:53

Re: Eindwerk over tinnitus

Berichtdoor Jef » 11 Jan 2016, 17:20

Dag Serge!
Ik ben 15 jaar en kreeg in augustus tinnitus doordat ik te veel met oortjes naar muziek luisterde en ook te lang. Door deze overmaat werden mijn oren waarschijnlijk overbelast en ik gebruikte ze elke dag opnieuw dus mijn oren konden daardoor waarschijnlijk niet rusten met als gevolg tinnitus.
Het beïnvloedt mijn uitgaansleven wel een beetje doordat ik altijd beng ben dat het zal erger worden. Met oordoppen heb ik wel geen ergere tinnitus na een fuif maar soms is er gewoon de angst dat het erger wordt maar ik kan nog volop genieten van mijn uitgaansleven.
Veel succes met je eindwerk en ik hoop dat je slaagt!
Bert
Oprichter
Berichten:110
Lid geworden op:01 Nov 2015, 14:55

Re: Eindwerk over tinnitus

Berichtdoor Bert » 11 Jan 2016, 19:12

Dag Serge,

Ik beantwoord met veel plezier je vragen :)

Ik heb mijn tinnitus drie jaar geleden opgelopen na een nachtje uit. De volgende dag stond ik op met hevige oorsuizen en oorpijn. De oorsuizen zijn sindsdien nooit meer verdwenen. Bij mij is het een combinatie van gehoorschade, overgevoeligheid en stress. Nu kan ik de tinnitus meestal wel onder controle houden.

De eerste jaren beïnvloedde het mijn uitgaansleven enorm, omdat ik toen bang was dat de hevige decibels mijn oorsuizen zouden verergeren. Daarom durfde ik niet goed uitgaan. Uiteindelijk heb ik me er dan toch overgezet en ben ik eens weggegaan, met oordopjes in. Sindsdien ga ik weer weg, maar steeds met oordopjes in en ook minder vaak dan vroeger, want ik moet opletten dat ik mijn oren niet te veel belast.

Veel succes met je eindwerk! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat :).
Lena
Moderator
Berichten:13
Lid geworden op:02 Nov 2015, 21:39

Re: Eindwerk over tinnitus

Berichtdoor Lena » 11 Jan 2016, 22:30

Dag Serge,

Ik heb mijn oorsuizen in de kerstvakantie van 2010 opgelopen na een optreden. Ik was toen 16. Het was een vrij luid concert en ik droeg geen oordoppen. Na het optreden hoorde ik de suizen, maar gaf er niet veel aandacht aan omdat ik dit vaker had na een optreden. Na een nachtje goed slapen verdwenen deze ook altijd. Behalve die keer :) De dagen erna zijn ze lichtjes verminderd, maar nooit volledig verdwenen.

Het heeft lang geduurd vooraleer ik terug op stap, naar optredens e.d. durfde te gaan. Als ik al ging, voelde ik mij niet op mijn gemak en ging ik vaak al na een uurtje of twee naar huis. Ondertussen heb ik op maat gemaakte oordoppen laten maken waarvan ik heel tevreden ben en waarmee ik mij geruster voel. Nu geniet ik terug van optredens en het studentenleven. Ik let wel op dat ik ver genoeg van de geluidsboksen sta, regelmatig even naar buiten ga of een stille ruimte opzoek. Ook de dagen nadien probeer ik mijn oren zo veel mogelijk rust te gunnen.

Succes met je eindwerk! Het zou inderdaad fijn zijn als we je eindwerk mogen lezen :) Bedankt en succes! :)
PRY
Berichten:7
Lid geworden op:10 Nov 2015, 16:11

Re: Eindwerk over tinnitus

Berichtdoor PRY » 13 Jan 2016, 11:17

Dag Serge,
Het oorsuizen is begonnen om mijn werk door lawaai, door onbegrip van werkgever en medici ben ik verplicht geweest om nog een tijd verder te werken, daardoor heb ik nu ernstige tinnitus en hyperacusis, ik hoor nu dag en nacht een luide ruistoon, mijn pijngrens werd 2,5 jaar geleden vastgesteld op 80 DB, dus is cinema enzovoort absoluut uitgesloten, ik stel vast dat veel mensen met tinnitus gewoon verder doen waardoor het spijtig genoeg alleen maar erger kan worden, lawaaischade is voorlopig nog altijd definitief en onherstelbaar, bepaalde therapieën kunnen de last soms wat verminderen.
Je kunt me altijd persoonlijk contacteren.
Succes gewenst.
Annabelle
Berichten:40
Lid geworden op:03 Nov 2015, 08:45

Re: Eindwerk over tinnitus

Berichtdoor Annabelle » 22 Jan 2016, 20:58

Dag Serge,

Ik heb mijn Tinnitus nu ongeveer 3 maanden geleden opgelopen door 1maal naar een te luide fuif te gaan. Vroeger had ik ook altijd wel even last van tuitende oren na het uitgaan maar dit was de volgende ochtend altijd verdwenen, maar deze keer dus niet! Ook luisterde ik dagelijks met oortjes naar luide muziek. Het beïnvloed mijn uitgaansleven wel behoorlijk, de angst zit er nog dik in. Groetjes
tom
Berichten:27
Lid geworden op:24 Nov 2015, 22:39

Re: Eindwerk over tinnitus

Berichtdoor tom » 29 Jan 2016, 20:55

Hey Serge,

Ik vermoed op Pukkelpop 2009 (kort daarna was mijn eerste slechte periode) maar eigenlijk heb ik 15 jaar lang bijna dagelijks in luide muziek gezeten (koptelefoon, gitaarversterkers, luide werkomgeving).

Het heeft een zware impact op het uitgaansleven :

1. zonder oordoppen ga ik naar huis op een luide fuif of club (maar normaal heb ik deze altijd bij. check en dubbelchek alvorens ik de deur uitga. En mijn vrouw heeft reserve (maar dan niet op maat gemaakte)
2. veel selectiever op concerten (vroeger 2 per maand nu 3 per jaar ofzo). Geen festivals: dat is voor gekken denk ik nu ;)
3. ik ben ook wat ouder en kan genieten van stilte (ja ook met tinnitus) en rust.

groeten
YantiV
Berichten:7
Lid geworden op:29 Dec 2015, 18:39

Re: Eindwerk over tinnitus

Berichtdoor YantiV » 02 Feb 2016, 14:59

Dag Serge,

Ik ben een keer woensdag en vrijdag uitgeweest. Twee keer op een week dus, met amper een dag tussen. Ik draag altijd oordoppen en had die toen ook aan, maar wist niet dat je je oren minstens 2 dagen rust moest gunnen, oordoppen of niet. Het was ook een nieuwe soort, waardoor ik ze misschien niet juist heb ingestoken. Nu, ik draag dus altijd oordoppen bij het uitgaan, dus ik denk dat het de combinatie met vermoeidheid en een lichte verkoudheid moet geweest zijn (of de oordoppen dempten niet goed, of de muziek stond hoger als het toegelate, of de frequenties zaten te hoog) Bij de audioloog hebben ze een lichte dip op de hoge frequentie gezien aan mijn rechteroor, voor de rest is mijn gehoor perfect volgens haar en kan de tinnitus niet komen door die kleine dip. Aangezien de piep vooral aan mijn rechteroor is en het om een dipje (hoe licht ook) van een hoge frequentie gaat vermoed ik wel dat het een effect heeft gehad. Even terzijde, ik vind het heel spijtig dat er nog veel verwarring en weinig eensgezindheid heerst binnen het werkveld over tinnitus, heel frustrerend dat niet iedereen op dezelfde lijn zit, NKO-artsen, huisdokters enz.
Bij het uitgaan let ik altijd op:

1. pauzes nemen
2. niet te dicht bij de boxen
3. zoals ervoor steeds oordoppen in, maar met de wegwerp zit ik steeds met de onzekerheid of ze wel goed zitten
3. gelukkig heb ik binnen twee weken op maat gemaakte oordoppen, hoezee! (wat niet betekent dat ik de andere tips ga laten vallen)

Ik geniet nog steeds van muziek, maar toch niet hetzelfde als voorheen. Aan de ene kant vind ik dat wel goed, maar spijtig omdat ik er voorheen ook altijd op gelet had, en ik heb het toch gekregen.

Veel succes met je eindwerk!
Serge
Berichten:2
Lid geworden op:11 Jan 2016, 13:40

het eindwerk

Berichtdoor Serge » 29 Jun 2016, 11:08

Dag iedereen

Hier mijn eindwerk over tinnitus (waar ik trouwens een 14/20 voor kreeg). Het bestand was te groot om te uploaden naar de site, maar via deze link kun je er ook aan geraken.
https://mab.to/0ueQqb5jK

Bij deze wil ik iedereen bedanken die heeft gereageerd op mijn bericht. Zonder jullie had ik deze score nooit gehaald. :)

Nog een fijne zomer,
jullie Serge Thomas
Jasper
Site Beheer
Berichten:6
Lid geworden op:01 Nov 2015, 14:41

Re: Eindwerk over tinnitus

Berichtdoor Jasper » 06 Jul 2016, 23:22

Dag Serge,

Heel erg bedankt om je eindwerk op het forum te plaatsen. En proficiat met je mooie punten :)! Ik zal het morgen met veel interesse even bekijken.

Terug naar “Off-topic”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast