Petitie

Alles wat niet thuishoort in de andere forumdelen, kan je hier posten.
YantiV
Berichten:7
Lid geworden op:29 Dec 2015, 18:39
Petitie

Berichtdoor YantiV » 13 Feb 2016, 15:09

http://www.gertdroessaert.be/sites/deci ... x.php?l=en

Deze petitie ben ik onlangs toevallig tegengekomen. Ik vind het spijtig dat deze langzaam is uitgedoofd, maar misschien kan de tuut van tegenwoordig hier iets mee aanvangen? Met de oprichter ervan er nieuw leven in blazen, delen op de facebookpagina, sleutelen aan de eisen (concreter maken), een andere invalshoek kiezen enz. Lijkt me spijtig om dit te laten liggen, aangezien er al meer dan 4000 handtekeningen zijn.

De petitie is wel opgezet voor de decibelnormen, dus het kan zijn dat de doelstellingen van de oprichter met de limiet van 100db al gehaald zijn. (zie krantenartikel)
Bert
Oprichter
Berichten:110
Lid geworden op:01 Nov 2015, 14:55

Re: Petitie

Berichtdoor Bert » 13 Feb 2016, 18:51

Dag Yanti,

Bedankt om dit te delen. Ik heb de petitie een aantal maanden geleden al gezien. Wij zullen die zelf echter niet promoten of verder verspreiden. Festival- en fuiforganisatoren, jeugdhuizen en dergelijke doen al heel wat inspanningen om de oren van de bezoekers te verwelkomen. De geluidsnormen zijn een goede stap voorwaarts. Dit is echter een heel complexe discussie. Het is iets ingewikkelder dan 'zomaar de volumeknop naar beneden draaien'. Uiteraard willen wij zelf ook zo oorveilig mogelijke uitgaansplekken, maar we zullen zelf geen petitie opstarten of promoten. Onze activiteiten zijn nu vooral gericht op sensibilisering, zodat jongeren zich bewust worden van de gevaren en dus verantwoord kunnen omgaan met muziek. Het gaat namelijk ook verder dan enkel fuiven en concerten. Ook de oortjes en hoofdtelefoons kunnen zeer gevaarlijk zijn voor je oren.

Terug naar “Off-topic”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast