Gezocht: onderzoek invloed van tinnitus op het spraakverstaan

Zijn wetenschappers iets nieuws op het spoor gekomen? Hoe staat het met het onderzoek rond tinnitus?
Bert
Oprichter
Berichten:110
Lid geworden op:01 Nov 2015, 14:55
Gezocht: onderzoek invloed van tinnitus op het spraakverstaan

Berichtdoor Bert » 27 Nov 2015, 07:23

Dit vond ik de website 'Stichting Hoormij':

Studenten onderzoeken invloed van tinnitus op het spraakverstaan
Logopediestudenten Caroline von Hoegen en Cindy Meijers van de Zuyd Hogeschool Heerlen zitten in het vierde studiejaar en schrijven hun bachelor thesis over de invloed van tinnitus op het spraakverstaan. De uitkomsten van hun onderzoek kunnen verschillende professionals en de omgeving van mensen met een tinnitus (oorsuizen) een beter inzicht geven in de complexe problematiek van tinnitus en spraakverstaan.

Voor logopedisten is een antwoord op de onderzoeksvraag van de studenten van belang omdat deze binnen de therapie met verschillende gehooraandoeningen in aanraking kunnen komen. “Als wij als logopedisten meer inzicht krijgen in de invloed van tinnitus op het spraakverstaan, kunnen wij in een eventuele therapie effectiever en doelgerichter handelen”, geven Caroline en Cindy aan. “Wij kunnen dan communicatieadviezen aan de cliënt en zijn omgeving geven.”

Om hun onderzoeksvraag te kunnen beantwoorden hebben de twee logopediestudenten een vragenlijst opgesteld voor mensen met tinnitus. De vragenlijst is anoniem en de uitkomsten worden uiteraard alléén voor de bachelor thesis gebruikt. Het invullen van de vragenlijst zal niet meer dan 5 tot 10 minuten duren. Caroline en Cindy waarderen het zeer als je de tijd neemt en de vragenlijst invult.
Je vindt de vragenlijst hier en kunt hem tot 15 februari 2016 terugsturen naar Caroline.vonHoegen@web.de en c130892@gmail.com. Bedankt voor je medewerking!
Céline
Moderator
Berichten:32
Lid geworden op:01 Nov 2015, 16:27

Re: Gezocht: onderzoek invloed van tinnitus op het spraakverstaan

Berichtdoor Céline » 18 Jan 2016, 18:39

Interessante studie! Ik ben benieuwd naar de resultaten.

Terug naar “Onderzoek”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast