Stressy

Deel hier jouw verhaal over je oorsuizen met andere jongeren.
herbz
Berichten:11
Lid geworden op:24 Nov 2015, 01:09
Stressy

Berichtdoor herbz » 08 Jan 2016, 02:21

Ik wil even mijn verhaal kwijt want ik zit wat in de put momenteel. Ik zit momenteel in mijn examens for the record. Voor Nieuwjaar ging alles goed, ik trok mij weinig aan van de tinnitus, viel allemaal heel goed mee. Op Oudejaarsavond gingen we met vrienden eerst eten en dan uitgaan. Voor we uitgingen staken we om middernacht 2 vuurpijlen aan, waarbij ik uiteraard op afstand stond en met oordopjes in. Daarna vertrokken we dus naar een fuif in de buurt. Daar veel gedronken en het vrij tot zeer laat gemaakt. De dag erna was de T iets erger, wat ik normaal vind na een nachtje uitgaan. Maar vrijdagavond vertrok ik naar mijn kot om er de dag erna terug te beginnen leren. Ik werd laat wakker 's anderendaags, en hoorde iemand (een vakman denk ik) bezig op de gang. In mijn kot is namelijk een deur kapotgemaakt door kotgenoten even terug, maar soit, dat terzijde. Hij was volgens mij het kapotte slot eruit aan het halen door er op te kloppen, ik heb geen idee wat hij juist gedaan heeft. Maar ik ben die dag dus opgestaan met een luidere suis. Sindsdien verwijt ik mij vanalles: ik had niet naar de 2 vuurwerkpijlen mogen kijken, ik had het geluid vanop de gang moeten vermijden,... Ik hoop echt dat de luidere T door stress is vanwege mijn examens. Maar ik heb bang dat het verergerd is door die andere oorzaken, ik weet het echt niet..
Ik heb vooral geruststelling nodig. Iets in mij zegt dat het goedkomt, dat ik er goed aan heb gedaan om met oordoppen naar het vuurwerk te kijken en dat het geluid vanop de gang niet schadelijk was. Maar jullie snappen mijn angstgevoelens wel waarschijnlijk. Ben er echt van aangedaan op dit moment. Wat is jullie mening?

Greets
herbz.
Anna1983
Moderator
Berichten:36
Lid geworden op:01 Nov 2015, 18:14

Re: Stressy

Berichtdoor Anna1983 » 08 Jan 2016, 13:21

Beste stressy!
Natuurlijk heb je meer last door de stress ivm je examens!!
Je bent al enkele dagen meer bezig met je T, en daarbij heb je stress, alcohol gedronken, en in een lawaaiige omgeving gezeten... Voor mij is 1+1 gewoon 2, maar mocht je je heel erge zorgen maken dan kan je altijd nog eens een bezoekje brengen aan de Huisarts of nko.
Goed van je dat je alert bent geweest met oud en nieuw door het dragen van een gehoorbeschermer.
Ik heb soms ook een luider geluid, soms kan ik het plaatsen soms niet. Enige paniek kan er dan zijn maar bij mij wijst de ervaring echt uit dat 'er minder of niet mee bezig zijn' zorgt voor het terugkeren naar het 'normale' geluid.

Zoek ontspanning, rust, probeer met andere dingen bezig te zijn.
Sterkte en hou je rustig!!
Bert
Oprichter
Berichten:110
Lid geworden op:01 Nov 2015, 14:55

Re: Stressy

Berichtdoor Bert » 08 Jan 2016, 13:23

Hey Herbz! Ik denk vooral dat je luidere tinnitus het gevolg is van de kettingreactie van emoties die begonnen is na oudejaarsnacht: je hoort een luidere tuut, je raakt in paniek, je denkt dat de tuut nooit meer zal verzachten... Die emoties zorgen ervoor dat je oorsuizen effectief zo luid blijven klinken. Dat je nu dus een iets luidere tuut hoort, komt hoogstwaarschijnlijk door de combinatie van stress (examens) en de emoties (angst). Ik zou er dus zeker niet te veel mee inzitten. Probeer je tijdens de examens zoveel mogelijk te ontspannen. En zorg er ook zeker voor dat je ontspannen in bed kruipt. Je zal zien dat het snel beter gaat.

Je hebt er zeker en vast goed aan gedaan om je oren tijdens oudejaarsnacht te beschermen. Je kan en mag jezelf dus zeker niets verwijten. Het komt zeker goed!

Als je toch het gevoel hebt dat het niet beter wordt, ga je best even naar je oorarts.
Annabelle
Berichten:40
Lid geworden op:03 Nov 2015, 08:45

Re: Stressy

Berichtdoor Annabelle » 08 Jan 2016, 18:05

Komt zeker goed hoor!!!
Proberen echt met iets anders bezig te zijn is mijn ervaring.
Ik hoor hem nu ook wat luider, daar ik verkouden ben!
Stress, oververmoeidheid en angst gaan hand in hand als we over T praten.
De moment dat je beseft
" nu heb ik hem eigenlijk niet gehoord en heb ik me er niet of gefocust, doordat ik er gewoon niet mee bezig was"
is DE moment waarop je angst weer zal gaan liggen.

Zo was het bij mij toch allesinds maar begrijp volledig je gevoel!

Sterkte!

Annabelle

Terug naar “Jouw verhaal”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast