Functioneren met tinnitus

Deel hier jouw verhaal over je oorsuizen met andere jongeren.
Fredje
Berichten:2
Lid geworden op:31 Jan 2016, 21:10
Re: Functioneren met tinnitus

Berichtdoor Fredje » 31 Jan 2016, 21:22

Goede avond,

Ik heb sinds 5 weken tinnitus en heb de eerste 2 weken ook niet geslapen. Paniekreactieen angst overheersen, ik heb 5 dagen slaappillen genomen maar dan gestopt om niet verslaaft te raken. Een paar nachten kunnen slapen geeft ue langzaam aan de kracht om terug normaal en positiever te denken. Het is lastig om het een plaatsje te geven. Wat mij al wat geholpen heeft is goed gaan wandelen met een vriend, gedachten verzetten en zeker niet binnen blijven. Bezoek aan osteopaat helpt me precies ook wel een beetje en gezond eten maar belangrijkste is zien dat je het eerst probeert te aanvaarden wat volgens mij automatisch wel gebeurt als je u overdag kan bezig houden en s nachts gebruik ik white noise om in te slapen. Niet te luid zo dat je aan het geluid kan leren wennen. Als ik vermoeid ben is het ook meer, soms is het even weg door er niet op te letten hopelijk gaat het ooit weg maar de moeilijkste periode is volgens mij het begin. Veel sterkte allemaal!
Bert
Oprichter
Berichten:110
Lid geworden op:01 Nov 2015, 14:55

Re: Functioneren met tinnitus

Berichtdoor Bert » 01 Feb 2016, 11:46

Dag Fred! Bedankt om je verhaal te delen. Wat goed dat je er zo snel hebt mee leren omgaan. Gaan wandelen en je gedachten verzetten zijn inderdaad een heel goede methode om even niet aan de tinnitus te denken. Als je dit vaak doet, of een andere manier vindt om te ontspannen, zullen je oorsuizen na een tijdje verzachten. Het is zaak om een manier te vinden om ermee te leren leven. Dit vraagt tijd, maar het is fijn om te lezen dat jij zo snel enkele methoden hebt gevonden. Bedankt om je tips met ons te delen!
Annabelle
Berichten:40
Lid geworden op:03 Nov 2015, 08:45

Re: Functioneren met tinnitus

Berichtdoor Annabelle » 01 Feb 2016, 21:56

Hey Fredje,

Jou verhaal is voor mij heel herkenbaar!
De eerste 3 weken waren voor mij de hel!
Toen is het stilletjesaan beter gegaan, na 6 weken kon ik ook weer normaal slapen en vanaf toen is mijn T veel meer naar de achtergrond verdrongen !

Veel liefs
Fredje
Berichten:2
Lid geworden op:31 Jan 2016, 21:10

Re: Functioneren met tinnitus

Berichtdoor Fredje » 14 Feb 2016, 21:30

Goede Avond Iedereen!

lees deze site van a tot z en nog een keer en nog een keer http://www.tinnitus-trt.info/index.html

veel lees plezier (wel met geluidsverijking op de achtergrond ;-) )

groetjes fredje

Terug naar “Jouw verhaal”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten