Muziek vanop afstand

Deel hier jouw verhaal over je oorsuizen met andere jongeren.
herbz
Berichten:11
Lid geworden op:24 Nov 2015, 01:09
Muziek vanop afstand

Berichtdoor herbz » 04 Jun 2017, 22:11

Hallo iedereen, ik weer.

Gisterenavond had ik een kleine 'paniekaanval'. Momenteel is het kermis in mijn gemeente (zeer kleinschalig), en jaarlijks vindt er op zaterdag een soort fuifje plaats.
Nu zit ik midden in mijn blok, en ik kwam rond een uur of 1 thuis van café om nog wat te leren (mijn blokritme is soms heel vreemd, niet op letten).
Ons huis bevindt zich op zo'n goeie 200-300 meter van het kerkplein waar de feesttent staat, en mijn kamer bevindt zich weg van het plein.
Ik hoorde tijdens het leren de bassen wat op mijn kamer, zelfs al had ik mijn raam gesloten bij het binnenkomen.
In het begin stoorde ik me er niet zo aan, maar naderhand begon ik me meer en meer af te vragen of dit nu eigenlijk kwaad kon.

Na het leren bleef in mijn hoofd spoken of zo'n geluid vanop afstand nu in feite kwaad kan? Ik merkte hoe dan ook vanmorgen verergering, maar had dan ook amper geslapen doordat ik me zorgen maakte.

Wat is jullie mening hierover? Ik hoop dat wat ik zeg belachelijk klinkt en ik me er niets van moet aantrekken.
De rationele mens in mij 'weet' dat dit niet schadelijk zou kunnen zijn, de emotionele daarentegen kan voorlopig niet gerustgesteld worden..

Groetjes.
Annabelle
Berichten:40
Lid geworden op:03 Nov 2015, 08:45

Re: Muziek vanop afstand

Berichtdoor Annabelle » 08 Jun 2017, 22:51

Hey Herbz,

Persoonlijk lijkt het me ver gezocht dat zulke bassen van op die afstand schadelijk zouden zijn.
Ik denk eerder dat hij bij jou meer met jou angst te maken heeft die (terug) de kop op steekt,daar ik dacht gelezen te hebben dat je een tijdje terug een mindere periode doormaakte met je T?
Hoe gaat het nu met je?
Die angst voor :"kan het nog erger worden door dit"? Ik herinner mij die nog zeer goed en zelf heb ik die nog maar sinds enkele maanden kunnen loslaten.
Tot voor kort zette ik de radio in mijn auto bijvoorbeeld nooit harder dan stand 17, uit angst dat het dan te luid zou zijn,op café waar muziek speelde (maar helemaal niet zo luid) deed ik meteen men oordoppen in en ga zo maar verder.
Ik heb het losgelaten!
Ik ben allert en voorzichtig: zo zal ik bijvoorbeeld nooit naar een concert gaan zonder oordoppen in en dergelijke maar ik laat dit mijn leven niet meer beheersen.
Mijn ervaring is ook wel dat wanneer ik minder goed in men vel zit of stressie ben,ik er zoizo wel veel meer last van heb en het ook wel "luider" ervaar.
Laats was ik naar Back To The 90's geweest in het sportpaleis,de muziek stond daar echt Loeihard!
Ik ben desondanks mijn oordoppen toch op een gegeven moment een dik half uurtje naar buiten gegaan om mijn oren rust te gunnen, toen ik thuis kwal overviel dat paniekerige gevoel met weer omdat mijn oren heel hard suisden,ik heb toen geen oog dicht gedaan maar ik er wel tegen gevochten!
Ik ben vroeg uit mijn bed gekomen en ik heb gans de dag afleiding gezocht, wat maakte dat ik s'avonds zo moe was dat ik dan ook meteen in slaap viel en de volgende dag was mijn angst verdwenen en heb ik er geen aandacht meer aan besteed!
Bij mij gaat dit soms moeilijk maar ik probeer er nog zo weinig mogelijk aandacht aan te geven en ik verzet me tegen mijn angst,ik denk wel te begrijpen wat je door maakt en hoe moeilijk dit ook voor jou is maar dit gaat echt wel weervoorbij!
Moed houden!

Groetjes ,Annabelle
herbz
Berichten:11
Lid geworden op:24 Nov 2015, 01:09

Re: Muziek vanop afstand

Berichtdoor herbz » 09 Jun 2017, 02:49

Merci voor de reactie Annabelle, jij lijkt hier wel de enige die er mee inzit :)

Het gaat ondertussen al wat beter, en ik hoop vooral dat je gelijk hebt.
Ik heb het alleen moeilijk om het erger zijn van de tinnitus aan mezelf te wijten - aan stress en angst dus.
Jij zal ook wel snappen dat het makkelijker en meer realistisch aanvoelt om de verergering toe te schrijven aan externe zaken (zoals geluid).
Volgens mij valt het niveau van mijn tinnitus, wanneer het voor mij 'normaal' aanvoelt, best wel mee.
Alleen heb ik toch zo moeilijk wanneer hij luider klinkt. Vroeger kon ik zeggen: 'dat ligt aan de alcohol, stress, uitgaan, ... het gaat hoe dan ook over'.
Ben dat 'je-m'en-foutisme' jammer genoeg wat kwijt. Je begint je dan af te vragen aan welke zaken het allemaal zou kunnen liggen, wat natuurlijk nutteloos is.
Annabelle
Berichten:40
Lid geworden op:03 Nov 2015, 08:45

Re: Muziek vanop afstand

Berichtdoor Annabelle » 09 Jun 2017, 23:29

Ik denk wel dat ik je kan begrijpen spijtig genoeg!
Als ik zelf in een "negatieve" flow zit kan ik die angst/paniek gedachten ook veel minder goed onderdrukken hoor!
Maar afleiding zoeken is echt het enige wat bij mij dan helpt!
Probeer misschien eens iets te zoeken wat je wat kan doen ontspannen,ook al zit het zelfs dan nog ergens in je achterhoofd: Mijn ervaring is allesinds dat wanneer ik er zelf rustiger onder blijf,ik er ook minder hinder van heb!
Je mag hier altijd iets posten,zelf doe ik dat ook als ik me minder voel en dat is ook de bedoeling van dit forum,niet? ;)
Hoe lang bevind je,je nu in je moeilijke stressie periode?

Liefs x
Annabelle
Berichten:40
Lid geworden op:03 Nov 2015, 08:45

Re: Muziek vanop afstand

Berichtdoor Annabelle » 09 Jun 2017, 23:32

Ik denk dat je een " oh:ik heb er nu 2 dagen volledig niet aan gedacht" momentje nodig hebt ofzo,herkenbaar of niet? Dan zal je, je rust terug vinden!

Terug naar “Jouw verhaal”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten