Over ons

Welkom op 'De Tuut van Tegenwoordig', hét jongerenplatform rond oorsuizen (tinnitus), gehoorschade, gehoorbescherming...
Hier staan jongeren en oorsuizen centraal. ‘De Tuut van Tegenwoordig’ is er voor jou!

Waarom 'De Tuut van Tegenwoordig'?

Heel wat jongeren hebben last van oorsuizen, een pieptoon die andere mensen niet kunnen horen. Vaak is die ‘tuut’ het gevolg van gehoorschade door te hevige decibels op fuiven, festivals, concerten… Die kunnen je oren stevig naar de vaantjes helpen. Eenmaal je oren beschadigd zijn en je opgezadeld zit met oorsuizen, is er geen weg meer terug en moet je ermee leren leven. En net daarom heeft een team van enthousiaste jongeren deze website opgestart.

Elke jongere gaat op een andere manier om met zijn of haar oorsuizen. Sommigen ondervinden weinig last van de pieptoon, terwijl anderen het er heel moeilijk mee hebben. Om de ‘tuut’ in je oren te kunnen accepteren, is het heel belangrijk dat je de juiste info makkelijk vindt en dat je ervaringen kan uitwisselen met andere jongeren die ook oorsuizen hebben. Zij begrijpen namelijk maar al te goed wat het is om een ‘tuut’ in je oren te hebben. Door ervaringen te delen en je hart te luchten zal je de pieptoon sneller aanvaarden. Daarom hebben wij dit platform ontwikkeld. Het forum is een online ontmoetingsplaats voor jongeren met oorsuizen. Met dit forum bieden we jongeren een luisterend oor aan en hopen we hen op een positieve manier met hun oorsuizen te leren leven. Als ‘tinnituspatiënt’ sta je er nooit alleen voor: wij zijn er voor je en helpen je om geleidelijk aan de pieptoon te leren accepteren. 
Het platform is echter meer dan alleen een forum. Het bevat een enorme lading aan artikels: van algemene artikels over oorsuizen en gehoorschade, over interviews tot persoonlijke getuigenissen. Elk artikel is steevast duidelijk, volledig en overzichtelijk.

Doelstellingen

‘De Tuut van Tegenwoordig’ wil enerzijds jongeren met oorsuizen een plek bieden waar ze in contact kunnen komen met andere jongeren, ervaringen kunnen uitwisselen en alle info op een begrijpelijke en overzichtelijke manier kunnen terugvinden. Anderzijds willen we jongeren ook waarschuwen voor de gevolgen van te hevige decibels om hen zo te behoeden voor een ‘tuut’ in hun oren. Genoeg gepalaverd! Ontdek nu maar het platform. Laat ons zeker weten wat je ervan vindt. Vergeet ons niet te volgen op de sociale media om op de hoogte te blijven van toekomstige activiteiten.

Contact

De Tuut van Tegenwoordig vzw
Gwijde van Dampierrestraat 32, 8820 Torhout
0489/408488